Kansainvälistä benchmarkkausta

 

Matkasimme tammi-helmikuussa RADICAL-projektin työrukkasina kolmen henkilön kokoonpanolla benchmarkkaamaan Hochschule Hannoveriin ja Hochschule Aschaffenburgiin sekä korkeakoulu ESTA:an Belfortissa. Kaksi ensimmäistä korkeakoulua sijaitsee Saksassa, duaalimallin kotimaassa ja viimeinen Ranskassa, jossa kyseisessä korkeakoulussa on pitkät perinteet hyvästä ja intensiivisestä yhteistyöstä teollisuuden kanssa.

Matkan aikana isännät, jotka siis ovat myös projektin partnereita, avasivat meille toimintatapaansa, koulutusmalliansa sekä tuloksiansa hyvin tarkasti. Tämän lisäksi saimme tutustua teollisuuden edustajiin, joiden kanssa kyseisillä oppilaitoksilla on duaalimalli käytössä. Tapasimme Volkswagenin, Continentalin, General Electricin sekä usean muun pienemmän yrityksen edustajia ja saimme erittäin hyvän kuvan syistä, miksi RADICAL-projektissa kehitettävä ENGINE-koulutusmalli tulee muuttamaan insinöörikoulutusta – erittäin positiivisella tavalla.

Vaikka ENGINE-koulutusmalli ei olekaan vielä valmis, tapaamamme professorit Martin Grotjahn, Martin Reuter, Wolfgang Strache, Ludger Schneider-Störmann ja Thomas Röhr sekä Petra Pohl, Melissa Storm ja useat muut avuliaat ja ystävälliset tapaamamme henkilöt saivat meidät hyvin vakuuttuneeksi siitä, että tämä muutos kannattaa kulkea ja viedä Insinöörikoulutus tasolle 4.0. Tulokset vierailukohteidemme koulutuksissa olivat niin hyvät.

 

Tero Reunanen, Rauni Jaskari, Janne Siivonen, Turun ammattikorkeakoulu